Maria Iréne Fia

Mer om vem jag är

Att leva enkelt, fridfullt och i samklang är det jag bryr mig om i livet. Gå barfota på gräset, lyssna på fåglarna, odla egen mat och örter, känna friheten uppe på en fjälltopp, skapa eller dansa för glädjens skull och att älska så mycket hjärtat förmår. Jag är och har alltid varit en ganska vanlig person, med rötter i östra Finland och norra Sverige, som gjort en del annorlunda val och upptäckt längst vägen att jag har en del “ovanliga” förmågor. Kanske kan jag hjälpa dig att göra och upptäcka detsamma!

Många av oss har tyvärr tappat kontakten med oss själva, naturen och den självläkande kraften. Jag har själv varit ute på en del villovägar. Det hjälper inte att vi lever i ett samhälle som är ur balans och fyllt av påfrestningar för hälsan. Där feminina kvaliteter nedvärderas, logiken dominerar över intuitionen och allt som inte är ”vetenskap ” förringas. Att vi är så stressade, sjuka och mår dåligt är inte så konstigt. Det fina är att det går att ändra på.

Jag tror starkt på den fantastiska förmågan hos våra kroppar och sinnen att balansera och återställa när förutsättningarna är gynnsamma för läkning. Jag är också fullkomligt övertygad om att en stor del i att tillsammans skapa en bättre värld är att våga blicka inåt, reflektera, förändra oss och växa som människor. Att återknyta kontakten med ditt innersta, våga vila i varandet, följa din sanning och frigöra dina unika “ovanliga” gåvor är bland det viktigaste (och mest rebelliska) du kan göra för dig själv (och världen)!

Min egen resa

Jag upptäckte som 6-7 åring att jag kunde uppfatta mycket mer om andra människor än vad de uttryckte och förstod redan då att det inte var alla gjorde det. Det var lite förvirrande men senare så har det visat vara en fantastisk tillgång. Från att bara känna mig väldigt udda till att både förstå och lära mig använda mina förmågor till något positivt.

Förvirringen i att uppfatta det osynliga, det osedda och osagda utan att ha någon förklaring till vad som skedde ledde mig in på en upptäcksfärd för att ta reda på var det är som verkligen är sant. Jag kan inte påstå att jag kommit fram till någon enkel ”sanning” men har lärt mig väldigt mycket längst vägen. Bekantat mig med begreppet HSP, provat metoder och gått kurser för holistiskt välmående, förstått att vi alla är multidimensionella varelser, ofrånkomligt kopplade till allt annat och att de flesta av oss har en hel guldgruva av gåvor som bara väntar på att bli upptäckta. Om du läser det här så är du troligen en av dem.

Numera har de själsliga och andliga dimensionerna en naturlig plats i mitt liv. Den djupa kontakten med mitt inre, naturen, jorden och alltet är ständigt närvarande. Intuitionen, kännandet, vetandet och medvetenheten om det subtila vävs in i allt det vardagliga. Så lätt och självklart har det inte alltid varit. Jag har mött mycket inre och yttre motstånd, rädslor och tvekan längst vägen. Det hör till utvecklingen.

Livet har också utmanat mig med hälsoproblem i perioder bland annat utmattningssyndrom och hudsjukdomen vitiligo. Eftersom jag tror på vår inre kapacitet att läka på naturligt väg och det är alltid så jag själv att valt att hela mig själv!

Hur jag arbetar

Vägen har lett mig hit, till att arbeta som healer, intuitiv vägledare, utrymmeshållare och lärare. För att hjälpa dig att läka, växa och frigöra dig från allt som hindrar dig att leva fritt och glädjefullt.

I läkningen är det väldligt värdefullt att se det friska, att lyfta det starka och att bära med sig synen om att du är hel och värdefull som du är. Energihealing handlar om att påminna de olika delarna av dig hur de är ämnade att fungera och att återfå den ursprunliga balansen. Personligutveckling är att acceptera och älska dig själv fullt ut. Genom andligheten återfår du kontakten med din essens och leds tillbaka hem till dig.

Det är otroligt viktigt för mig att du alltid känner dig trygg och hållen. Du utgår därför alltid från dina behov och där du befinner dig för att lättsamt och helt prestationslöst kunna ta de steg du är redo för.

Läs mer Om Healing Arts – Vägen till Helande

Kurser & Kvalifikationer

Kärleken till naturen har tveklöst att göra med mina tio år som natur- och äventyrsguide i sverige och utomlands. Numera väver jag in många av mina erfarenheter därifrån under utomhusevent- och retreat.

När det blev dags att släppa nomadlivet och flytta tillbaka till Sverige kallade själen mig att gå djupare. Efter 200 h yogalärarutbildning i Embodied Flow med påbyggnad i Embodied yin, Yin, Restorative, Pranayama och meditation drev jag Fia Yoga i Sthlm under flera år. Just nu bor jag i en off-gridstuga i de Värmländska skogarna och lär mig allt om Självhushållning. 

Det var egentligen Reikikursen jag anmälde mig till 2017 utan att ha en aning om vad det var jag anmält mig till som förändrade mitt liv fullkomligt. Den öppnade en helt ny värld av energier! Samtidigt kände jag en stark känsla av att det var något jag redan kunde och även det jag är ämnad att göra nu och framåt. Mitt kall. Är otroligt tacksam för alla fantastiska lärare och mentorer som jag fått glädjen att studera med och all visdom de delat med sig av.

Klicka på plussen för att se kurser och utbildningar jag gått inom Vildmark & Ledarskap samt Andlighet & Hälsa.

 

Utbildningar - Vildmark & Ledarskap

2002
Naturvägledarutbildningen 1 år, Christian Persson, Bollerup

2003
First aid at work, Newquay, England
Pool life guard, Bude, England
Level 2 Kayak Coach, BCU, Bude England

2004
White water safety & rescue, BCU, Cornwall, England
4 Star Sea Kayak Award, BCU, Cornwall, England
Single Pitch Award Climbing Instructor, BMC, England
Beach lifeguard, Bude, England
Level 2 Canoe Coach Trainee, BCU, Cornwall, England

2005
Utevistelse och friluftsliv 15 hp, Högskolan Kristianstad
Instruktörslicens Havskajak, NIL, Blekinge

2006
Snowboardlärare steg 1, SLAO, Idre
Forsränningsguide, Certifiering enligt Transportstyrelsen, Idre

2008
Idrottslärarprogrammet 120 hp, GIH. Stockholm

2009
HLR Instruktör
Ledarskap & säkerhet inom Friluftsliv 30 hp, Linnéuniversitetet, Växjö

2010
UGL Utbildning, Gällöfsta ledarutveckling, Kungsängen
Examinatior Auktoriserade Inomhusinstruktörer, SKF, Stockholm
Hjälpinstruktör Klippa (Klättring), SKF, Stockholm

2011
Sportklätterinstruktör, SKF, Stockholm

2013
Wilderness first aid & CPR, Vancouver, Kanada
Marine Radio Operators Certificate (VHF), Cambell River, Kanada

2014
Sea Kayak Guide Level 2, SKGABC, Victoria, Kanada

2015
Ledarskap-Kvalitet-Förbättring 60 hp 2015-2016, Uppsala Universitet

Utbildningar - Andlighet & Hälsa

2011
Ashtanga Yoga fördjupning, Ajay Kumar, Mysore, Indien
Pranayama Grundutbildning, B.N.S Iyengar, Mysore, Indien
10 dagars Vipassana, S.N Goenka via Assisterande lärare, Lutirano, Italien

2012
Laughter Yoga Leader Training, Dr. Kasim Al-Mashat, Vancouver, Kanada

2014
10 dagars Vipassana Server, S.N Goenka via assisterande lärare, Merrit, Kanada

2015
10 dagars Vipassana, S.N Goenka via assisterande lärare, Ödeshög

2016
10 dagars Vipassana Server, S.N Goenka via assisterande lärare, Egbert, Kanada
5 dagars Vipassana Server, S.N Goenka via assisterande lärare, Ödeshög

2017
50 h Embodied Flow Immersion, Tara Judelle, Helsingfors, Finland
200 h Embodied Flow Teacher Training, Satu Tuomela, Stockholm
50 h Yin Yoga Grundutbildning, Surya Kontis, Huddinge
Reiki Level 1, Michelle Baker, Stockholm

2018
Laughter Yoga Teacher Training, Lotte Mikkelsen, Hemel Hempstead, England
Reiki Level 2, Michelle Baker, Varberg
Assistering för Yogalärare, Johanna Alvin, Göteborg
100 h Embodied Flow Yin Yoga Immersion, Scott Lyons & Satu Tuomela, Stockholm

2019
Reiki Master Training, Åsa Elvegård, Stockholm
Reiki Level 1, Level 2 och Master Training, Lisa Powers, Online
40 h Yin Yoga Extra Allt, Surya Kontis, Huddinge

2020
Shakti Yoga, Mira Moonya, Stockholm,
PIM- Personlig utveckling, Intuion och Mediumskap, Helen Engström, Köping
Duality- Upgrade your energy self, Jeffrey Allen, Online

2021
Meditation teacher diploma, Centre of Excellence, Online
Meet your spirit guides course, Nicole Di Cristofaro, Online

2022
Reiki Master Training , Michelle Baker, Nyköping
Dans- och röreslseterapi,  15 hp, Karlstads Universitet

2023
Konstterapi – Pågående

Andras ord om att jobba med mig

Varma ord från tidigare kursdeltagare, reikikunder, yogaelever och samarbetspartners.

Jag hamnade hos Fia av en slump eller universums dragningskraft vem vet!! Det var iallafall så att jag var i stort behov av att komma i kontakt med mig själv efter många år varit och fortfarande är medberoende. Efter Reikibehandlingar och även en kurs med djupavslappning har jag nu fått verktyg att arbeta med mig själv. Fias förmåga att känna in är exakt och är så tacksam för att få träffat henne.

– Paula

Jag har tagit flera behandlingar, varit med på yoga, olika cirklar och event samt Reiki kurs steg 1 och 2 som Fia lett. Känner sån tillit och trygghet hos Fia. Hon jobbar så inkännande och varsamt. Jag har både skrattat, gråtit och fått värme. Vågat möta tuffa utmaningar och känner ofta att kroppen blir helt ”marinerad med magiskt lugn, tillit och nyfikenhet ”. Vet inte hur jag ska förklara, men det Fia gjort med mig är magiskt.

– Ingela

Jag är så otroligt nöjd över Reiki steg 1 - kursen med Fia. Hon vägledde mig på ett öppet och inspirerande sätt och fick mig att känna mig trygg i att praktisera Reiki både på mig själv och andra. Hon har ett hjärta av guld och gav utrymme för alla våra funderingar. Helgen var fylld av känslor och insikter. Tack från hela mitt hjärta.

– Marie

Kursen i intuitiv healing med Fia var otroligt stark och vacker. Jag fick nya verktyg för att kunna öppna upp och hålla space i healing och cermoni. Jag kändes en aktivering av mina intuitiva och mediala förmågor. Genom kursen fick de så vackert bli sedda på riktigt och i det ljuset fick de en chans att blomma ut ännu mer, vilket jag upplever att de gjort. Intuitiv Healing är en så underbar form av energihealing. Så fri, subtil och innkännande och samtidigt enormt kraftfull!

-Caroline

Jag hoppas vi möts & delar något vackert!

Kontakta mig: healingarts@mariairene.se

Få inspiration till healing, andlighet och intuitiv utveckling på Instagram.

Vanliga frågor

Här har jag samlat vanliga frågor, klicka på plussen för att få svar.

Hur fungerar energihealing?
Hur går en behandling till?

Svar: Behandlingen tar mellan 30 – 90 minuter och kan ske på distans eller i person. På distans väljer och förbereder du själv en lugn plats där du tar emot sessionen. Kontakten sker via mail alternativt Zoom beroende på vad du valt. I person får du komma till en lokal med skön atmosfär och njuta av din session. Den börjar med att vi pratar en stund om dina behov och sedan lägger du dig tillrätta på healingbänken. Behandlingarna sker alltid med kläder på. Avslutningsvis pratar vi lite om hur healingstunden har varit.

Läs mer om olika sessioner

Kan alla lära sig healing?

Svar: Ja, alla kan lära sig praktisera energihealing. Det är en slumrade kapacitet hos alla människor. Du behöver bara vara nyfiken och intresserad att lära dig utöva healing till dig själv och kanske även till andra. 

Läs mer om kurser i Reiki och Intuitiv Healing

Hur kan jag lära mig lita på min intuition?

Svar: Kanske är du medveten om magkänslan som ibland berättar vad som känns rätt och fel. Det är en bra början! När intuitionen blir mer komplex och sinnen plockar upp information som är svår att förklara blir det klurigare. Många börjar tvivla på om det de får till sig verkligen kan stämma. Det bästa sättet att lära sig lita på sin intuition är att BESTÄMMA SIG för att lita på den. Anledningen till att du tvekar är antingen rädslan att ha fel eller omgivningens reaktioner på det du får till dig. Strunta i båda. Börja hedra din intuition som om den alltid är sann. Du kommer att ha fel ibland, det är mänskligt och helt naturligt. Oftast kommer du dock att ha rätt! Prova om och om igen så märker du!

Vill du ha hjälp att utveckla och förstärka din intuition? Då är Intuitivt Mentorskap för dig!

Är jag medial?

Svar: Många är mediala utan att veta om det. Det finns en uppfattning att medial bara innebär att se spöken ellr ha kontakt med andevärlden. Att vara medial är så mycket mer än så. Medialitet innebär en utökad intuition och expanderad förmåga att inhämta information från andra dimensioner/lager av vår existens (än den ”fysiska). Du kanske känner av vad andra känner, förnimmer energier, vet saker utan att veta hur du vet, känner dofter och smaker som inte stämmer med situationen du befinner dig i, får visioner eller drömmer sanndrömmar. Du har ofta naturligt ett eller två starkare sinnen men alla dina sinnen kan övas upp för att användas medialt.